Longines-FEI-European-Championships-Rotterdam-2019-Volle-tribunes-en-pers-aan-het-werk-5

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je per categorie een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar [email protected]

ALGEMEEN

Wat is het adres van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019?
De Europese Kampioenschappen worden gehouden aan de rand van het Kralingse Bos. Informatie over bereikbaarheid is voor het evenement te vinden op de website www.rotterdam2019.com.We adviseren je om vlak voor vertrek je reis te plannen en met het OV te komen.


Wat zijn de openingstijden van de diverse terreinen?
Rotterdam Stadion
Het Rotterdam Stadion is dagelijks een uur voorafgaand aan de eerste rubriek geopend tot het einde van de rubriek/prijsuitreiking. Uiterlijk een half uur na afloop van de laatste rubriek/prijsuitreiking sluiten we het Rotterdam Stadion.

Para-Dressuur Stadion
Het Para-Dressuur Stadion is van woensdag t/m zondag een half uur voorafgaand aan de eerste rubriek geopend tot het einde van de rubriek.

De Boulevard
De Boulevard is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur. Bezoekers met een Rotterdam Stadion kaart dienen voor 20.00 uur op de Boulevard te zijn, anders moet er een nieuw kaartje gekocht worden.

Restaurant de Tuin
Restaurant de Tuin ligt buiten het evenemententerrein, maar je kunt hier lunchen en dineren. Restaurant de Tuin is van maandag t/m donderdag en zondag geopend van 10.00 uur tot 01.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is restaurant de Tuin geopend van 10.00 uur - tot 02.00 uur.


Hoe kan ik naar het evenemententerrein komen?
Er zijn verschillende manieren om naar het evenemententerrein te komen. We adviseren je om vlak voor vertrek je reis te plannen en met het OV te komen. Plan hier je reis met het OV.

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Let op! Er is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Plan vlak voor jouw bezoek jouw reis om te zien waar je het beste kunt parkeren. We adviseren je dan ook om met het OV te reizen.

Waar kan ik een accommodatie boeken?
Via deze link ga je naar de website van het toeristenbureau van Rotterdam en kun je jouw accommodatie boeken.


Zijn honden toegestaan op het evenemententerrein?
Honden zijn niet toegestaan op het evenemententerrein.


Kunnen er nog wijzigingen komen in het programma?
Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden in het programma. Op de website staat het meest actuele programma, dus houd deze goed in de gaten. Wil je alijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons online via @ECRotterdam2019.

Welke items mag ik niet meenemen naar het evenemententerrein?
-
het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee het terrein op te nemen. Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden op het evenemententerrein
- glas is niet toegestaan op de tribunes
- je mag ook geen paraplu meenemen, uiteraard zjin regenkleding en ponchos toegestaan
- wapens, drugs, alcohol mogen niet meegenomen worden naar het terrein. Bij de ingang kan tascontrole plaatsvinden

Kan ik tussendoor het evenement verlaten?
Tussendoor kun je het evenemententerrein verlaten.


Kan ik rondom het Rotterdam stadion en Para-Dressuur Stadion eten en drinken kopen?
Er is rondom het Rotterdam Stadion en Para-Dressuur Stadion een beperkt assortiment aan eten en drinken. Op de Boulevard en in restaurant De Tuin zijn uitgebreidere faciliteiten.


Mag ik eten en drinken de tribune opnemen?
Je mag op het terrein gekocht eten en drinken de tribune opnemen. Glas is niet toegestaan op de tribunes. Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee het terrein op te nemen.


Is er in de pauzes voldoende tijd om naar de Boulevard te gaan en op tijd terug te zijn voor het vervolg van de wedstrijd?
Er kunnen meerdere pauzes zijn per wedstrijdonderdeel. Dit kan per wedstrijdonderdeel verschillend zijn. Er zijn zowel korte- als lange pauzes. De speaker zal duidelijk omroepen hoe lang de pauze duurt. Daarnaast zal dit ook in de startlijsten opgenomen worden.


Zijn er kluisjes beschikbaar?
Er zijn geen kluisjes beschikbaar op het evenemententerrein.


Ik zou graag foto’s willen maken tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019, mag dat?
Bezoekers van de EK’s 2019, die niet in het bezit zijn van een persaccreditatie, mogen foto’s maken tijdens het evenement. Let op dat je geen flits gebruikt (hier kunnen paarden van schrikken) en het is uiteraard belangrijk dat je andere bezoekers niet hindert. Selfiesticks zijn niet toegestaan. De foto’s zijn uitsluitend voor privégebruik en mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden.

Mag ik video-opnames maken tijdens het evenement?
Zonder officiële toestemming van de organisatie van de Longines FEI Europese Kampioenschappen 2019 is het niet toegestaan om video’s te maken van de wedstrijden en andere activiteiten die op het evenemententerrein plaatsvinden.
Meer informatie over de aanvraag van een persaccreditatie voor de EK’s, vind je hier.


Is de organisatie van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019 verantwoordelijk voor diefstal of verlies?
Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor hun spullen. De organisatie is niet aansprakelijk voor diefstal, vernieling en/of kwijtraken van spullen. De organisatie adviseert om geen waardevolle spullen mee te nemen naar het evenement en/of achter te laten in de auto.

Waar kan ik terecht voor de gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen kunnen naar de informatiebalies gebracht worden.
Mocht je iets verloren zijn? Dan ligt dit tijdens het evenement bij de informatiebalie bij de ingang. Na afloop van het evenement kun je je melden bij het algemeen secretariaat via 010 452 89 00 of [email protected]


Hoe kan ik op het evenemententerrein betalen?
De Longines FEI Europese Kampioenschappen 2019 werkt met een cashless systeem. Op het terrein zijn verschillende cashlesspunten waar je jouw cashlesskaart kan aanschaffen en opladen.

KAARTVERKOOP
Welke kaarten kan ik kopen?

Rotterdam Stadion
Er zijn voor iedere dag tickets te koop voor het Rotterdam Stadion. Op donderdag en zaterdag zijn er 2 programmaonderdelen in het Rotterdam Stadion. Per programma onderdeel kun je een ticket kopen. Koop je voor beide programmaonderdelen een ticket, dan ontvang je 10% korting.

Met een Rotterdam Stadion kaart heb je toegang tot de Boulevard. De Boulevard is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Je hebt met een Rotterdam stadion kaart toegang tot 20.00 uur. Wi je na 20.00 uur naar de Boulevard? Dan heb je een aparte toegangskaart nodig, dus zorg ervoor dat je voor 20.00 uur op de Boulevard bent. De Boulevard is dagelijks geopend tot 23.00 uur.

Passe-Partouts
Wil je de hele week naar de EK’s komen? Er zijn drie soort passe-partouts:
1) Passe-partouts voor alle dressuurrubrieken
2) Passe-partouts voor alle springrubrieken
3) Passe-partouts voor alle dressuur- en springrubrieken

Para-Dressuur Stadion
Met een Rotterdam Stadion kaart heb je ook toegang tot het Para-Dressuur Stadion. Para-Dressuur begint op woensdag t/m zaterdag om 09.00 uur en op zondag om 08.00 uur. Toegang is volgens het principe: vol=vol.

Boulevard
Wil je genieten van de ambiance van de Europese Kampioenschappen, dan kun je een kaartje kopen voor de Boulevard. Op de Boulevard langs de Kralingse Plas bruist het van de activiteiten met uitzicht op de Skyline van Rotterdam. Op de Boulevard vind je stands, foodtrucks, kinderactiviteiten en een dagelijks afwisselend entertainment programma. Met deze kaart heb je geen toegang tot het Rotterdam Stadion, maar wel toegang tot het Para-Dressuur Stadion. Para-Dressuur begint op woensdag t/m zaterdag om 09.00 uur en op zondag om 08.00 uur. Toegang is volgens het principe: vol=vol.


Ik heb problemen met het boeken van mijn tickets, met wie kan ik contact opnemen?
Heb je vragen over het programma en welke kaarten je hiervoor kunt kopen? Dan kun je contact opnemen met het CHIO Rotterdam: +31 (0) 10 452 89 00 of [email protected].

Mocht je problemen ondervinden bij het plaatsen van de bestelling? Dan kun je contact opnemen met EventsIT: +31 (0)10 7900060 of [email protected].


Zijn er naast de kosten voor de toegangskaart nog extra kosten?
Er worden, naast de kosten voor de toegangskaart, € 2,50 servicekosten per kaart gerekend.

Ik heb per ongeluk de verkeerde kaarten gekocht, wat moet ik doen?
Heb je per ongeluk de verkeerde kaarten besteld? Dan kun je contact opnemen met EventsIT: +31 (0)10 7900060 of [email protected].

Kan ik mijn kaarten retourneren?
Helaas, kaarten kunnen niet geretourneerd worden.

Kunnen kinderen gratis naar binnen?
Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, maar hebben geen recht op een eigen zitplaats. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een speciaal kindertarief.

Hoeveel kaarten kan ik online bestellen?
Je kunt maximaal 19 kaarten voor een dag bestellen. Mocht je met een groep van 20 personen of meer willen komen? Kun je contact opnemen met EventsIT: 31 (0)10 7900060 of [email protected].

Is er groepskorting mogelijk?
Voor groepen vanaf 20 personen is er een groepskorting mogelijk. Je kunt hiervoor contact opnemen met EventsIT: 31 (0)10 7900060 of [email protected].

Is het mogelijk om kaarten aan de kassa te kopen?
Dit is mogelijk als er nog kaarten zijn. Let op: Het is mogelijk dat het uitverkocht is, dus houd onze website goed in de gaten. Tip: koop jouw kaarten online. Makkelijk, snel en goedkoper.

Kan ik mijn kaarten via mijn telefoon laten scannen bij de entree?
Ja dat kan, echter raden wij het altijd aan om een geprint ticket mee te nemen. Vergeet niet de helderheid van je telefoon op de hoogste stand te zetten zodat de barcode goed te scannen is.

Ik heb een toegangskaart voor het ochtend, middag- of avondprogramma in het Rotterdam Stadion, mag ik dan al eerder komen of langer blijven?
Op donderdag en zaterdag zijn er meerdere programma onderdelen op 1 dag in het Rotterdam Stadion. In het Rotterdam Stadion kun je 60 minuten voor aanvang van de rubriek, waar je een ticket voor hebt, terecht op de tribune

De Boulevard opent iedere dag om 10.00 uur haar deuren, vanaf dan ben je van harte welkom. Je hebt tot 20.00 uur toegang tot de boulevard. Mocht je na 20.00 uur komen, dan dien je een nieuw kaartje te kopen.

Je heeft met een Rotterdam Stadion kaart toegang tot het Para-Dressuur Stadion volgens het principe vol=vol. Van woensdag t/m zaterdag start het programma van de Para-Dressuur om 09.00 uur. Op zondag start het programma om 08.00 uur. Een half uur voor aanvang van de eerste rubriek gaat het Stadion open.


Hoeveel kosten de tickets voor het Para-Dressuur Stadion?
Er zijn geen aparte kaarten te koop voor het Para-Dressuur Stadion. Met een toegangskaart voor het Rotterdam Stadion of de Boulevard, heb je toegang tot het Para-Dressuur Stadion. Toegang is volgens het principe vol=vol.


Wat zijn slechtzicht plaatsen?
Er is een beperkt aantal toegangskaarten met minder zicht op de piste in het Rotterdam Stadion. Het kan zijn dat je een deel van de piste niet goed kan zien. Deze kaarten zijn goedkoper dan de kaarten met goed zicht op de piste. Deze plaatsen zijn aangegeven wanneer je jouw stoelen kiest.


Is het mogelijk om met een rolstoel de EK’s te bezoeken?
Het is zeker mogelijk om de EK’s met een rolstoel te bezoeken. In het Rotterdam Stadion hebben we een selectief aantal plekken beschikbaar voor mensen in een rolstoel, eventueel met een begeleider. Je kunt hiervoor speciale rolstoelplaatsen kopen. Jouw begeleider heeft dan ook een kaart voor het rolstoelterras nodig.

Wanneer ontvang ik een bevestiging?
Nadat je de bestelling hebt afgerond ontvang je per mail jouw boekingsbevestiging. Bewaar deze boekingsbevestiging goed. Mocht je n.a.v. de boekingsbevestiging vragen hebben, dan kun je met de boekingsbevestiging contact opnemen met EventsIT: +31 (0)10 7900060 of [email protected].

Hoe krijg ik de bestelde kaarten in mijn bezit?
Als je via de website jouw kaarten hebt gekocht, krijg je de kaarten per e-mail toegestuurd. Mocht je kaarten telefonisch besteld hebben en heb je gevraagd om deze per post te versturen, dan kunnen wij tot 1 week voorafgaand aan de EK’s 2019 de kaarten per post versturen (na betaling van de kaarten). Mocht je binnen 1 week kaarten bestellen, dan ontvang je een bestellingscode waarmee je aan de kassa de kaarten kunt ophalen (kaarten moeten wel betaald worden, anders is de bestelling niet definitief). Kaarten welke via de website gekocht worden, moeten altijd direct betaald worden. Mocht je telefonisch hebben besteld en gevraagd hebben om de kaarten per mail te sturen, dan worden de kaarten na betaling per mail verstuurd.

Worden verloren kaarten vervangen?
Kaarten die je kwijt bent geraakt, kan de organisatie helaas niet vervangen.


Kan ik mijn kaarten online veilig bestellen?
Het proces van het online bestellen van de kaarten is beveiligd via SSL encryptie (Secure Socket Layer). Dit kun je herkennen doordat het websiteadres begint met “https://”. De “s” in de code staat voor de SSL encryptie.

Kan ik mijn kaarten ook ergens anders kopen dan via de website van de EK’s?
Als je jouw kaarten ergens anders koopt dan via onze website, kunnen wij geen garantie geven dat deze kaarten niet (vaker) zijn doorverkocht. Koop dan ook alleen kaarten via onze website.

Connected by Horsepower

Overnachten

Van hippe hostels tot luxe designhotels
Lees meer
Meet Rotterdam

Countdown

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden