Peter Blangé: EK's zetten Rotterdam internationaal op topsportkaart

EK
ML ontvangst gasten bestuur en contractondertekening KNHS 3842

De medailles van de Longines FEI Europese kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur zijn verdeeld. De ruiters, paarden en andere teamleden zijn veilig thuis gekomen en kunnen terugkijken op een spannend evenement. Maar bij het organiseren en goed laten verlopen van een evenement komen nog meer betrokkenen kijken. Wij vroegen aan de kersverse directeur van Rotterdam Topsport, Peter Blangé hoe hij de EK's heeft beleefd.

Aan het woord is Peter Blangé. Vroeger speelde hij op hoog niveau volleybal, maar sinds kort is hij directeur van Rotterdam Topsport. “Mijn eerste echte kennismaking met Rotterdam als topsportstad was in de begin jaren ’90 toen ik de World League Volleybal speelde in Rotterdam Ahoy. In die periode was het volleybalprogramma groeiende en speelden we steeds meer in grote zalen. Dus wat dat betreft ligt er al zo’n 30 jaar historie in het Rotterdamse.

In mijn nieuwe rol als directeur Rotterdam Topsport waren de Europese Kampioenschappen mijn eerste officiële evenement. Ik heb in augustus een schitterend evenement meegemaakt in het Kralingse Bos. Omdat mijn dochter al vanaf haar zevende paard rijdt, heb ik een bovengemiddelde interesse in de paardensport ontwikkeld. Gelukkig zat ook het weer tijdens de EK's mee waardoor het hele mooie plaatjes van prachtige topsport heeft opgeleverd.

Meer dan alleen topsport

De unieke setting van het hele evenement in de bossen Kralingen en de Grandstand met een bak van mondiaal topniveau. Het is heel speciaal dat we in één evenement zowel Springen, Dressuur als Para-Dressuur hebben mogen meemaken. En het is goed om te zien dat er grote betrokkenheid is van sponsoren en het bedrijfsleven. Ook de vele side events maakten het evenement meer dan alleen topsport. Het wordt daardoor breder toegankelijk voor de Rotterdammers en de maatschappij”, aldus Blangé.

Make it Happen

De drie verschillende kampioenschappen waren niet alleen belangrijk voor de deelnemers, maar ook voor de stad Rotterdam. “Het was het grootste hippische evenement ooit voor Rotterdam. Rotterdam kent al een prachtige historie aan 70 edities CHIO en daar kwam nu een nóg groter internationaal toernooi bij. Met dit evenement, en zeker hoe het is uitgevoerd, zet je Rotterdam internationaal op de topsportkaart. Er is bewust gekozen om naast Dressuur en Springen ook Para Dressuur aan dit programma toe te voegen. Wat dat betreft sluit dit evenement naadloos aan bij de ‘Make it Happen-gedachte’ van Rotterdam.”

Verschillende onderdelen

“Het CHIO Rotterdam is en blijft een van de mooiste paardensportevenementen van Nederland. De historie en de traditie rond dit evenement maakt het tot een van de jaarlijkse iconen op de Rotterdamse topsportkalender. Ik kijk al uit naar de 75e editie, een grote mijlpaal voor de organisatie en voor Rotterdam. Daarnaast ga ik ervan uit, gezien de historie, dat we nog vele mooie edities gaan meemaken.”

Ik wil de organisatie complimenteren met hoe het evenement georganiseerd is en wat ze hebben neergezet deze EK-week. Daarnaast dat ik erg veel zin heb in de volgende editie en ik mensen aanmoedig om zeker te komen kijken en de mooie verschillende onderdelen van de hippische topsport mee te maken,” besluit directeur van Topsport Rotterdam Peter Blangé.

  • Deel dit artikel