Jk Chio2018 363 Sanne Voets Demantur N O P   Dsc3179

Para-Dressuur

Een beperking hoeft je ambities niet in de weg te staan. Integendeel zelfs: dressuur is zelfs een Paralympische sport. Bij Para-Dressuur kennen we verschillende grades: I, II, III, IV en V. In grade I komen de sporters uit met de zwaarste handicaps/beperkingen. Sporters in grade V hebben lichte beperkingen, die soms voor een buitenstaander haast niet zichtbaar zijn.

Tijdens de FEI Europese kampioenschappen Para-Dressuur wordt gestreden om individuele en team medailles verdeeld over 5 dagen in de InterChem Arena.

De individuele strijd gaat per grade, de landenteamstrijd gaat over alle grades. De Para-Dressuurruiters rijden tijdens het EK net als de reguliere dressuurruiters voorgeschreven dressuurproeven en als afsluiting een Kür op Muziek.

Op weg naar het EK
De Nederlandse Para-Dressuurruiters verkeren momenteel in topvorm. Tijdens de laatste Wereldruiterspelen hebben zij maar liefst negen medailles mee naar Nederland teruggenomen en kreeg Sanne Voets maar liefst 3 gouden medailles omgehangen, een unieke prestatie! Op Paralympisch Team NL kun je onze Para-Dressuurruiters volgen!