Img 1048

Horses, Healthcare & Science: Connected by Horsepower!

What we know, what we do, and how we approach patients and horses in the world of Healthcare.

Op 24 augustus 2019 slaan de organisatie van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur de handen ineen met de International Association of Human-Animal Interaction Organizations (IAHAIO). We nodigen jou gezamenlijk van harte uit voor ons internationale congres waar we in de wereld duiken van interventies ondersteund door paarden.

Congres
Terwijl op korte afstand van ons congres de topsporters (op twee en vier benen) laten zien wat paarden en mensen gezamenlijk in de sport kunnen bereiken, zoomen wij in op een ander buitengewoon talent van paarden. Paarden assisteren professionals bij interventies bij kwetsbare personen, zoals kinderen met autisme, kinderen met cerebrale parese (spasticiteit) en patiënten met psychiatrische of psychologische problemen. Onze gastsprekers bespreken praktijkvoorbeelden, uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek, internationale ontwikkelingen in zorgstelsels en laten zien wat de noodzakelijke voorwaarden zijn waaraan moet worden voldaan als we zorgvuldig, effectief en op een integere wijze de paarden in deze wereld willen inzetten.

Gastsprekers
Met trots kondigen wij aan dat Prof. Dr. Marie-José Enders-Slegers,faculteit Psychologie en Onderwijswetenschappen, leerstoel Antrozoölogie, aan de Open Universiteit in Heerlen, voorzitter van het bestuur van ‘IAOHAIO’ en voorzitter van het Instituut voor Antrozoölogie zorgdraagt voor de opening van ons congres. Ze introduceert het onderwerp van het congres, zoomt in op de achtergronden, geeft een overzicht van recent wetenschappelijk onderzoek en de belangrijkste internationale ontwikkelingen op dit gebied.

Daarnaast hebben ook Machteld van Dierendonk (NL) en Nina Ekholm Frey (VS) hun aanwezigheid bevestigd.

 • Machteld van Dierendonck (NL), Universiteit Utrecht; klinisch etholoog (gedragsbioloog) / klinisch diergedragstherapeut en dierwelzijnsspecialist

 • Nina Ekholm Fry, MSSc., CCTP (VS) is directeur van het ‘Equine Program’ bij het instituut ‘Human-Animal Connection’ Universiteit Denver, USA.

  In de komende weken worden nog meer internationale sprekers bekend gemaakt.


Locatie:
Rotterdam, The Boathouse
Datum:
Zaterdag 24 augustus 2019

Tijd:
09:30 – 15:00 uur met aansluitend een borrel 

Contact:
[email protected]

Tickets
(alle tickets zijn inclusief BTW en inclusief koffie/thee bij ontvangst, een lunch en afsluitende borrel):
- Zakelijk € 180,- 

- Particulier € 150,-
- Groepen € 140,- (vanaf 10 personen)

Maak jouw bezoek aan de EK's compleet.
Bekijk de verschillende mogelijkheden hier:

Om jouw bezoek aan Rotterdam en de Longines FEI Europese Kampioenschappen compleet te maken bieden wij graag de mogelijkheid om naast tickets voor het congres diverse extra tickets te kopen. Hieronder vind je informatie over alle beschikbare congres-tickets.

 • EK-Congresdiner, vrijdag 23 augustus 18:00 – 20:30 uur
  Mocht je al een dag eerder naar Rotterdam komen, nodigen wij je van harte uit om aan te schuiven bij ons EK-Congresdiner. Tijdens het diner zijn (enkele) gastsprekers aanwezig die alvast graag met jou en de overige tafelgenoten in gesprek gaan over het congres-onderwerp. Het diner bestaat uit drie gangen inclusief 4 drankjes (bier, wijn, fris, koffie of thee) en toegang tot de EK-boulevard waar ’s avonds entertainment plaats vindt. (Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor dit diner.)
 • EK-Boulevard (23 augustus en 24 augustus) 16:00 – 23:00 uur
  Speciaal voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen wordt er op loopafstand van het congrescentrum een mooie boulevard ingericht met diverse stands waar je van alles kunt vinden op het gebied van paardensport en lifestyle. Ook is er een leuk kinderdorp en kun je er gezellig een hapje of drankje nuttigen bij een van onze foodtrucks en bars, maar vooral ’s avonds is dit een hotspot! Elke avond treedt hier een band, artiest en/of DJ op. Ook op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus, na het congres is het hier (in het zonnetje) goed vertoeven! Je ontvangt als deelnemer aan het congres € 10,- korting op de boulevard tickets.
 • Rotterdam fietstour met gids, zaterdag 24 augustus 16:00 – 18:30 uur
  Op zaterdag 24 augustus vindt er na afloop van het congres een borrel plaats. Aansluitend bieden we jou de mogelijkheid om op de fiets kennis te maken met de stad Rotterdam.

  “Beleef Rotterdam!”
  Met gezellige, enthousiaste stadsgidsen, die een enorme kennis hebben van alles wat er in hun Rotterdam gebeurt, ga je op pad om op een unieke manier “Rotterdam te beleven” per fiets. De stadsgids wisselt persoonlijke verhalen af met interessante facts&figures over de hotspots en bezienswaardigheden van Rotterdam. Dit is écht de leukste manier om verrassend Rotterdam te ontdekken, te ervaren en te beleven! De fietstocht is inclusief:

  - Proost! Onderweg bieden wij een glaasje Rotterdamsche Port aan om te proosten op “ons aller” Rotterdam!
  - I scream! Bij onze favoriete ijszaak mag elke deelnemer zélf zijn/haar eigen favoriete ijsbolscheppen. Lekker en leuk!
  - Stadsgedicht
  Op een verrassende plek wordt een ode aan Rotterdamvoorgedragen door een talentvolle Rotterdamse stadsdichter of -schrijver
 • Rotterdam boottour met gids, zaterdag 24 augustus 16:00 – 18:00 uur
  Op zaterdag 24 augustus vindt er na afloop van het congres een borrel plaats. Aansluitend bieden we je ook de mogelijkheid om met een boot kennis te maken van een hele andere kant van Rotterdam.

  Vaartocht Rottemeren
  Je wordt door de ervaren schipper en enthousiaste gids aan boord ontvangen. Geniet van het uitzicht en de gezelligheid van elkaar, terwijl de schipper de boot bestuurt.

  De tocht start op de Kralingse Plas waar je kunt genieten van het uitzicht op de Skyline van Rotterdam en de EK-boulevard, aansluitend vaart de sloep verder op de Rotte richting de Rottemeren: een prachtig recreatiegebied waar de Rotte doorheen stroomt. De rivier waar Rotterdam zijn naam aan dankt. Tijdens de vaartocht vertelt de gids jou leuke verhalen en anekdotes over Rotterdam. (Dit programma is beschikbaar voor maximaal 35 personen.)

Voor vragen over het programma kun je een bericht sturen naar: [email protected]
Voor de tickets voor de EK-wedstrijden verwijzen we jou graag naar de ticketpagina.

Connected by Horsepower

Haven, natuur & strand

Recreatie in het groen en op het water
Lees meer
Meet Rotterdam

Countdown

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden