Congres: Horses, Healthcare & Science: Connected by Horsepower!

EC
Congres

Op 24 augustus a.s., tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur 2019 in Rotterdam, vindt in samenwerking met de International Association of Human-Animal Interaction Organizations (IAHAIO), het congres 'Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower' plaats. Tijdens het congres behandelen internationale gastsprekers het belang en succes van interventies ondersteund door paarden binnen de gezondheidszorg.

Wat weten we, wat doen we en hoe benaderen we patiënten en paarden binnen de gezondheidszorg

"Terwijl op korte afstand van het congres de topsporters (op twee en vier benen) laten zien wat paarden en mensen gezamenlijk in de sport kunnen bereiken, zoomen de internationale sprekers tijdens dit congres in op een ander buitengewoon talent van paarden, zegt Fred Rozendaal, algemeen directeur van de Longines FEI Europese Kampioenschappen. "Paarden assisteren professionals bij interventies bij kwetsbare personen, zoals kinderen met autisme, kinderen met cerebrale parese (spasticiteit) en patiënten met psychiatrische of psychologische problemen. Op de agenda staan praktijkvoorbeelden, uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek, internationale ontwikkelingen in zorgstelsels en de noodzakelijke voorwaarden waaraan moet worden voldaan als we zorgvuldig, effectief en op een integere wijze de paarden in deze wereld willen inzetten."

Sprekers

Prof. Dr. Marie-José Enders-Slegers (NL), faculteit Psychologie en Onderwijswetenschappen, leerstoel Antrozoölogie, aan de Open Universiteit in Heerlen, voorzitter van het bestuur van ‘IAHAIO’ en voorzitter van het Instituut voor Antrozoölogie is een van de sprekers. Zij introduceert het onderwerp van het congres, zoomt in op de achtergronden, geeft een overzicht van recent wetenschappelijk onderzoek en de belangrijkste internationale ontwikkelingen op dit gebied.

Dr. Machteld van Dierendonck (NL), Universiteit Utrecht; klinisch etholoog (gedragsbioloog) / klinisch diergedragstherapeut en dierwelzijnsspecialist. Zij bespreekt binnen het congresthema welke uitdagingen we moeten overwinnen bij het zekerstellen van het welzijn van dieren en mensen.

Nina Ekholm Fry, MSSc., CCTP (USA) is directeur van het ‘Equine Program’ bij het instituut ‘Human-Animal Connection’ Universiteit Denver, USA. Zij spreekt over therapie met inzet van paarden bij veteranen in de USA, de genezende kracht van paarden tijdens de behandeling van posttraumatische stressstroornis (PTSS). Nina geeft een overzicht van het verrichte onderzoek en rapporteert de ervaringen.

In de komende weken worden nog meer internationale sprekers bekend gemaakt. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Praktische informatie:

Locatie : The Boathouse Rotterdam

Datum : Zaterdag 24 augustus

Tijd : 09:30 – 15:00 uur met aansluitend een borrel

Tickets : Zakelijk € 180,-

Particulier € 150,-

Groepen € 140,- (p.p. vanaf 10 personen)

Aanmelden: https://www.rotterdam2019.com/side-events/congres

Contact : side-events@chio.nl


  • Deel dit artikel