Jp Img 0093 Chio2018 256 Edward Gal Glocks Zonik N O P  Ned

Dressuur

Rotterdam heeft een oude band met het dressuur. In 1962 won Reiner Klimke het EK in Rotterdam. In totaal deden er toen 10 ruiters mee. En wie weet 2011 nog? Toen schitterde de beste Europese combinaties in Rotterdam tijdens het EK Dressuur. De Nederlandse combinatie Adelinde Cornelissen & Jerich Parzival gingen er met de winst vandoor.

Je kunt maar liefst 4 dagen genieten van de discipline Dressuur in de Rotterdam Arena tijdens de FEI Europese Kampioenschappen.

Dressuur
Tijdens een dressuurwedstrijd laten paard en ruiter zien in hoeverre zij de oefeningen beheersen die op dat niveau worden gevraagd. Dat doen zij door een dressuurproef te rijden, die uit een aantal voorgeschreven oefeningen bestaat. Door letters in en langs de rijbaan weet de ruiter waar de oefening uitgevoerd moet worden. Een jury beoordeelt de oefening en geeft per onderdeel een cijfer van 0 tot 10. De optelsom van alle cijfers bepaalt het eindresultaat van de proef.

Als afsluitend nummer rijden de deelnemers een zelf ontworpen dressuurproef op zelf gekozen muziek, de Grand Prix Freestyle of Kür op Muziek. Deze proef wordt niet alleen beoordeeld op technische uitvoering maar ook op moeilijkheidsgraad, choreografie, ritme, muziek en artisticiteit.

Alle details over de dressuur tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen Dressuur vind je in het officiële vraagprogramma.

Populair
In de afgelopen decennia is de dressuursport, mede door de fantastische prestaties van Anky van Grunsven en later Edward Gal met de zwarte hengst Totilas, zeer populair geworden. Nog altijd behoren de Nederlandse dressuurruiters en paarden tot de wereldtop.

Op weg naar het EK
Via Ruiters van TeamNL blijf je op de hoogte van onze ruiters op weg naar de EK’s en andere belangrijke wedstrijden. Het laatste nieuws, berichtjes van de sporters zelf en behind-the-scenes video: zie je op de social media kanalen (Facebook, Instagram en Twitter) van Ruiters van TeamNL.