FEI European Championship 2019 Rotterdam Werken als een paard

Werken als een paard

Eén van de bijzondere side-events van de EK's is het programma Werken als het Paard. Het bestaande programma wordt in aanloop richting de EK’s uitgebreid om nog meer verbinden te leggen tussen mens en paard en uiteraard met de stad. Connected by Horsepower.

Ontstaan Werken als een Paard
In de zomer van 2014 is het project Werken als een Paard gestart. Op verzoek van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn wij gaan nadenken over een activiteit voor kinderen uit uitdagende wijken (focuswijken) die tijdens de zomervakantie hun wijk niet uitkomen. ‘Werken als een Paard Vakantieschool’ was het resultaat. Sinds die tijd hebben meer dan 500 kids uit groep 5, 6, 7, en 8 meegedaan aan ons vakantieschoolproject met het centrale thema: Als je werkt als een paard, kun je veel bereiken.

Door het succes van deze vakantieschool, zijn de projecten uitgebreid; zodat ook andere doelgroepen kunnen ervaren hoe bijzonder het is met paarden te werken. Er zijn nu projecten voor kinderen uit uitdagende wijken, kinderen uit het speciaal onderwijs, kinderen met met Kanker en kinderen die in crisisopvang zitten of ambulante jeugdhulp krijgen.

In aanloop naar de EK’s worden er nog meer activiteiten georganiseerd. Zo start er in januari een nieuwe groep voor het speciaal onderwijs.

Wil je meer weten over dit programma, kijk dan op de website van werken als een paard.