Nb Harrie Smolders Don Vhp Z N O P  Ned D51 4013

Springen

Springen is een van de meest populaire disciplines en samen met dressuur en eventing één van drie Olympische takken van paardensport. Het EK Springen 2019 is het laatste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. De Europese top gaat de pre-Olympische strijd aan in Rotterdam, dat belooft een spektakel te worden. Er wordt gestreden om individuele en team medailles in de Rotterdam Arena.

Je kunt maar liefst 5 dagen genieten van de discipline Springen tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam. Waar alles draait om het parcours zonder fouten en binnen de tijd af te leggen. Het parcours bestaat uit 10 tot 13 hindernissen met tot 16 sprongen. Strafpunten worden uitgedeeld als er bijvoorbeeld een balk valt of het paard in de sloot springt of weigert. Het parcours moet binnen een vastgestelde tijd worden gesprongen.

Alle details over het springen tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen springen vind je in het officiële vraagprogramma.

Op weg naar het EK
De Nederlandse equipe heeft een uitstekend track record als het gaat om de paardensport. Via Ruiters van TeamNL blijf je op de hoogte van onze ruiters op weg naar de EK’s en andere belangrijke wedstrijden. Het laatste nieuws, berichtjes van de sporters zelf en behind-the-scenes video: zie je op de social media kanalen (Facebook, Instagram en Twitter) van Ruiters van TeamNL.

Maandag 19 augustus 2019

14:00
Para-Dressuur Arena