FEI European Championships 2019 Rotterdam Side Events NL

Jump, jump, everybody, jump, jump

Rotterdam Make it Happen! Als host city heeft Sportbedrijf Rotterdam heeft zichzelf als doel gesteld om heel Rotterdam in beweging te krijgen. Dit doen ze met sportlocaties door heel de stad – van sportvelden tot gymzalen en zwembaden, samenwerkingen met meer dan 1.300 sportorganisaties en een aanbod van ruim 75 sporten voor sporters van elke leeftijd en elk niveau. Maar ook door grote sportevenementen te promoten waaronder de EK’s.

Vanaf januari trekt Sportbedrijf Rotterdam met een parcours voor kinderen door de stad en langs basisscholen. Een echt springparcours met dezelfde look & feel als het echte EK-parcours waar de paarden met hun ruiters overheen spingen. Compleet met tijdregistratie, rode en witte vlaggetjes die aangeven vanaf welke kant de hindernissen gesprongen mogen worden en een competitie-element.

The finals
Vanaf januari wordt het parcours ingezet tijdens een clinic op de Rotterdamse basisscholen. Tijdens de gymles wordt er na een heuse opwarming een competitie gehouden. Wie springt er zo snel mogelijk over het parcours en plaatst zich voor de finale? Uiteindelijk wordt er aan het einde van het schooljaar een finale dag georganiseerd waar de beste scholen en leerlingen tegen elkaar strijden.

Naast de clinics op de basischolen zal het parcours (of een deel van het parcours) zichtbaar zijn op andere grote (sport)evenementen. Sportbedrijf Rotterdam gaat met een team naar deze evenementen toe om promotie te maken voor de evenementen waar de EK’s een onderdeel van uitmaken.

TIjdens de EK's
Als laatste is het parcours te vinden op de promenade tijdens de EK’s waar kinderen (en volwassenen) ook in de mogelijkheid zijn om het parcours te springen.