Chio 2018 Dag 3 23 06 18  Dsc8755 Hdr

De host CHIO Rotterdam


Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van meer dan 70 jaar is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam.

In 2019 is er vanwege de FEI Europese Kampioenschappen één keer geen regulier CHIO Rotterdam. Uiteraard in 2020 weer wel. Zet donderdag 18 juni t/m zondag 21 juni 2020 alvast maar in de agenda; dan vindt het 72steCHIO Rotterdam plaats op de vertrouwde en sfeervolle locatie in het Kralingse Bos.

Sportieve hoogtepunten zijn de Longines FEI Nations Cup™ Jumping of the Netherlands, de FEI Nations Cup dressuur, de Longines Grand Prix (springen) en natuurlijk de InterChem Grand Prix Kür op Muziek (dressuur). Behalve topsport is er ook aandacht voor de aangepaste sport en krijgt jong en regionaal talent een podium.

Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, staat het CHIO Rotterdam bekend om haar aantrekkelijke programma met hippische shows, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Aan de jeugd wordt ook gedacht, voor hen is er een speciaal jeugdprogramma met als thema Amerika, het Indofin Kinderdorp met leuke activiteiten en optredens en het Scholenplan voor basisschoolkinderen uit Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren een unieke ontmoetingsplaats. Het CHIO begroet vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland.

Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events.