Dsc2146

Partners

Connected by Horsepower luidt de slogan van de EK's. En dat is niet voor niets. Voor deze EK's wordt met veel partners, partijen en sponsoren samengewerkt op allerlei niveaus: internationaal, landelijk, regionaal en lokaal.

FEI
De Fédération Equestre Internationale is de overkoepelende organisatie van de paardensport. Over de hele wereld worden internationale wedstrijden georganiseerd door de FEI. Het hoofdkantoor is gelegen in Lausanne, Zwitserland.

Ministerie van VWS
Nederland wil als sportland bij de top 10 van beste sportlanden in de wereld horen. De prestaties van topsporters dragen hieraan bij. De Rijksoverheid ondersteunt deze ambitie van de sport. Daarmee wil het Rijk topsporters beter laten presteren en sporten stimuleren. De Rijksoverheid wil bijdragen aan het naar Nederland halen en organiseren van toonaangevende en intrinsiek aansprekende internationale sportevenementen zoals komende EK's. Hierbij is de ambitie om deze EK's ook maatschappelijk zo goed mogelijk te benutten. Dat doen we onder andere met een uitgebreid side-eventsprogramma.

Gemeente Rotterdam
Wereldwijd is er een handvol steden waar sport simpelweg in het DNA zit. Rotterdam is er één van… Een indrukwekkend trackrecord van internationaal aansprekende evenementen, zoals de start van de Tour de France, het WK Turnen, de ABN AMRO Marathon en de hippische sport van het CHIO Rotterdam. Ieder jaar presteert Rotterdam Topsport het weer om Rotterdam in de spotlights te zetten met een keur aan sportactiviteiten en -evenementen. Samen met de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Festivals, Rotterdam Partners en Sportbedrijf Rotterdam wordt nauw samengewerkt om van deze EK's een onvergetelijk moment te maken. Niet alleen tijdens het evenement, maar ook in aanloop met een uitgebreid activatieprogramma. Rotterdam, Make it Happen!

KNHS
De KNHS is de paardensportbond die onder andere de sport voor leden organiseert. Hoe de bond dat doet en welke activiteiten voorrang krijgen, dat lees je op de website. Ook vind je hier meer informatie over de organisatiestructuur van de KNHS, de missie en waarden en de beleidsplannen.

CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van meer dan 70 jaar is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam. In 2019 is er vanwege de FEI Europese Kampioenschappen één keer geen regulier CHIO Rotterdam. Uiteraard in 2020 weer wel. Zet donderdag 18 juni t/m zondag 21 juni 2020 alvast maar in de agenda; dan vindt het 72steCHIO Rotterdam plaats op de vertrouwde en sfeervolle locatie in het Kralingse Bos.

Weten welke partners er nog meer aan de EK's verbonden zijn? En welke mogelijkheden er zijn om onderdeel te worden van het EK? Kijk hier.

Eventpartners