Mk Chio2018 363 Sanne Voets Demantur Ned 1

Ambassadeurs

EK-ambassadeur: Sanne Voets

EK-ambassadeur: Sanne Voets

Maar liefst 3 gouden medailles won Sanne Voets onlangs tijdens de Wereldruiterspelen in de discipline para-dressuur in Tyron. Naast de kür op muziek, won ze ook de wereldtitel met haar team en de individuele proef. De eerste Nederlandse combinatie met de volmaakte "Triple Gold".

TeamNL-ambassadeur: Edward Gal

TeamNL-ambassadeur: Edward Gal


Dressuurruiter Edward Gal won onlangs voor de derde keer op rij met zijn hengst Glock’s Zonik N.O.P. en voor de tiende maal in zijn succesvolle loopbaan de Nederlandse titel bij de senioren. De tiende titel voor Gal. “Het is wel de tiende keer, maar iedere keer is speciaal”, laat de kampioen weten. Lees alles over deze TeamNL-ambassadeur op de website van de KNHS.

TeamNL-ambassadeur: Rixt van der Horst

TeamNL-ambassadeur: Rixt van der Horst

Ook Paralympisch Dressuuramazone Rixt van der Horst is ambassadeur van TeamNL. En niet voor niets. Ze behoort tot de wereldtop met in totaal 5 wereldtitels (2014, 2018), twee Europese titels (2015) en 3 Paralympische medailles met 3 verschillende paarden. Lees alles over Rixt en haar prestaties op de website van de KNHS.

TeamNL-ambassadeur: Harrie Smolders

TeamNL-ambassadeur: Harrie Smolders

Harrie Smolders is in 2019 voor de tweede achtereenvolgende keer in zijn carrière verkozen tot ‘Ruiter van het Jaar 2018’. De uitverkiezing heeft hij vooral te danken aan het feit, dat hij van mei tot en met december 2018 op de eerste plaats van de FEI Wereldranglijst stond. Wat een TeamNL-ambassadeur! Op de website van de KNHS lees je alles over Harrie Smolders.

Ek-ambassadeur: Patrick van der Meer

Ek-ambassadeur: Patrick van der Meer

Dressuurruiter Patrick van der Meer, afkomstig uit het Westland, maakte vele malen onderdeel uit van het Nederlandse team, waaronder tijdens de Olympische Spelen in Londen (2012) en het EK in Aken in 2015 waar hij met het Nederlandse team de Europese titel behaalde. Patrick hoopte natuurlijk deel uit te maken van het team in Rotterdam maar helaas was Zippo, z'n huidige topper niet in de benodigde vorm. Jammer natuurlijk maar wij zijn heel blij dat Patrick nu als onze ambassadeur bij de EK's wil zijn!

EK-ambassadeur: Danielle van Mierlo

EK-ambassadeur: Danielle van Mierlo

Dressuuramazone Danielle van Mierlo is een bekende in het Kralingse Bos. Zelf heeft ze deelgenomen aan menige editie van de CHIO Zuid-Holland Cup en aan de U25 rubrieken. Tegenwoordig start Danielle op het allerhoogste (GP) niveau. Als ambassadeur van de EK’s helpt Danielle o.a. om het grote publiek bekend te maken met de paardensport. Ze heeft met RTV Rijnmond het hippisch alfabet opgenomen en ook tijdens het EK geeft ze uitleg over de sport. Zo krijgen de EK’s nog meer enthousiaste fans!