EK paard

Bezoek ons EK-paard

Op 1 april is ons EK-paard geboren. En in aanloop naar de Longines FEI Europese Kampioenschappen trekken Rotterdammers een reusachtig paard door Rotterdam. Doe jij mee?

Vanaf 25 april tot en met de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur 2019 in augustus, trekt een reusachtig houten EK-paard door Rotterdam. Het gigantische paard zal te zien zijn tijdens diverse pop-up events waar teams worden uitgedaagd om het paard een aantal meters vooruit te trekken. Geen zin om jouw paardenkrachten te testen? Je kunt uiteraard ook met het paard op de foto.

Doe jij mee?
De EK-organisatie en Rotterdam Festivals vragen alle Rotterdammers en paardensport-liefhebbers om een geschikte naam te bedenken voor dit iconische paard. Iedereen mag ideeën delen via social media met #ECrotterdam2019. Op 25 april wordt de naam en de winnaar bekend gemaakt.

Voor de ‘pop-up’ events kunnen teams in verschillende categorieën zich vooraf inschrijven via deze website (vanaf 1 mei). Op 25 april is het EK-paard voor het eerste zien op de toekomstige EK-venue, De Rotterdamsche Manège. Daarna vinden de eerste competities plaats met uiteindelijk een finale die voor de start van het EK op 19 augustus zal plaatsvinden. Het Iconische paard is tijdens de EK’s op het terrein van de EK’s te aanschouwen. Op deze locatie wordt geen competitie meer gehouden. Uiteraard kunnen bezoekers wel op de foto met het grootste paard van het EK.

Samenwerking met Rotterdam Festivals
Dit side-event wordt mede georganiseerd door Rotterdam Topsport en het Sportbedrijf Rotterdam. Deelnemen aan kunst en cultuur verhoogt de kwaliteit van het leven in de stad, stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van mensen en vergroot de binding van bewoners. Dit sluit perfect aan bij het overkoepelende thema van de EK’s: ‘Connected by Horsepower’. Met het paard willen we zoveel mogelijk mensen activeren en beweging en contact met elkaar brengen.

Kalender

Het Iconische EK-Paard komt op diverse locaties in Rotterdam te staan. De exacte data en locaties vind je binnenkort op deze pagina. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.

Zaterdag 18 mei: Tebbie bij Ahoy!
Woensdag 22 mei: Tebbie bij de Markthal; van 10.00 - 16.00 kun je op de foto!