Rabobank Rotterdam: anders dan een 'normaal' CHIO Rotterdam

EC
ML FEI ontvangst Rabo 5155

De medailles van de Longines FEI Europese kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur zijn verdeeld. De ruiters, paarden en andere teamleden zijn veilig thuis gekomen en kunnen terugkijken op een spannend evenement. We spreken een aantal hoofdrolspelers van deze EK's. Naast de sporters waren er nog een heleboel andere partijen betrokken bij het evenement. Eén van die partijen is Rabobank Rotterdam. Dit jaar waren zij discipline sponsor van de Dressuur. Heidi Leeuwangh (adviseur Marktbewerking, Communicatie & Coöperatie van Rabobank Rotterdam) vertelt erover.

Andere invulling

“Dit jaar vonden de Kampioenschappen op een ander moment plaats dan het ‘normale’ CHIO Rotterdam. Waar het CHIO normaal in juni losbarst, ging er nu een halve zomer overheen en kwam de topsport pas eind augustus naar Rotterdam. Dat is natuurlijk een lastige periode omdat het midden in de zomervakantie was, maar wij kijken terug op een erg succesvolle week in het Kralingse Bos.”

Leeuwangh vertelt verder: “Tijdens deze EK’s hebben we met Brasserie 2050 extra invulling gegeven aan onze sponsorovereenkomst. Brasserie 2050 is een selfservice concept met een knipoog naar de toekomst die niet alleen de smaakpapillen prikkelt maar ook gerechten serveert om over na te denken. Want hoe voeden we in 2050 bijna 10 miljard mensen? Brasserie 2050 maakte het voor ons mogelijk ‘het verhaal van de Rabobank’ te vertellen. Op het menu was een selectie van gerechten te vinden die op basis van een duurzame visie zijn samengesteld. Smaak stond daarbij nog steeds centraal, maar door bijvoorbeeld minder vlees te gebruiken of te kiezen voor producten uit de regio hebben we de CO2-uitstoot beperkt. Elk gerecht was voorzien van nadere uitleg over het duurzame karakter van het gerecht of de ingrediënten. Hier kregen wij positieve reacties op en was er vanuit de media veel aandacht voor het concept. Legacypartner Maison van den Boer heeft de invulling en ontwikkeling van de gerechten voor rekening genomen.”

Zichtbaar onderdeel

“Evenals tijdens het CHIO organiseerden we tijdens de EK’s vele bijeenkomsten voor diverse doelgroepen. In onze loge in de Grandstand genoten onze gasten dagelijks van het prachtige uitzicht over de piste en werd volop genoten van de mooiste topsport. Samen met EY organiseerden wij in de Skyboxen een bijeenkomst over Artificial Intelligence en ontvingen we een lunch voor vermogenden. Mooi is dat het dit jaar gelukt is met een aantal andere partners van het CHIO en grote spelers uit de markt congressen te organiseren over circulair en mobiliteit.”

“Op zaterdag stond de ontknoping van het EK Dressuur op het programma. De tribunes zaten bomvol en het publiek hield hun adem in tijdens de beslissende Kür op Muziek. Op de zaterdag hadden wij ons traditionele relatieontvangst. Best spannend want vooral bij dit ontvangst weken we behoorlijk af van de invulling in voorgaande jaren. Dit keer niet op zondag, maar op zaterdag. Op het programma Dressuur in plaats van de springfinale. En een lunch op de Boulevard in plaats van in de tent direct aan de piste. Maar alles verliep helemaal zoals gehoopt. Ruim 800 gasten hebben genoten . We hebben veel positieve reacties ontvangen over de organisatie, de lunch aan de Kralingse Plas en uiteraard de sport. Uiteraard heeft het zonnige weer ook enorm meegeholpen.”

“Wij zijn als Rabobank trots dat wij als discipline sponsor voor de Dressuur en met al deze activiteiten een mooie zinvolle en zichtbare bijdrage mochten leveren aan het evenement!”

  • Deel dit artikel